Мрежа читања

Мрежа за читање

У петак, 2. децембра 2022. године, од 12.00 до 12.40 часова, одржан је школски квиз знања и креативности Читалачке мреже за средње школе у ​​школској 2022/2023.

Нашу школу су представљали ученици Егон Ферковић и Урош Нинић из одељења 2.05, Маријана Чордарић, Радмила Ђукић и Ива Катић из одељења 3.2 и Јана Михајловић и Божана Вујачић из одељења 4.05. Предуслов за такмичење био је прочитан роман Јелене Кастели “Живјети “, потом  су ученици квизу знања приступили путем линка на Гугл обрасцу и уносом кода који је додељен свакој школи . За такмичење их је припремила професорка Xрватског језика и књижевности Морена Рендулић.

Након договора, жири  је утврдио бодовни цензус за одржани школски квиз знања. Одлучено је да сви ученици који су полагали школски ниво квиза знања и освојили 30 и више бодова, односно остварили 60%, пређу на следећи ниво квиза знања.   У томе су успели сви ученици наше школе, који су са великом разликом прешли цензус и постигли: 47 (Егон Ферковић), 44 (Радмила Ђукић, Урош Нинић, Јана Михајловић) 43 (Ива Катић, Божана Вујачић), 41 (Маријана Чордарић ) бод.

С обзиром на то да је циљ пројекта развијање читалачких навика ,честитамо нашим ученицима , желимо им много успеха на следећем нивоу такмичења које ће се одржати у марту. Са обзиром на прошлогодишњи успех, не сумњамо у одличне резултате и ове године.