Лопта уз медицину – што да не?

Лопта уз медицину – што да не?

Ученицатрећег разреда Средње медицинске школе, Моња Јошић, поред тога што се школује за медицинску сестру, врло је успешна и у спорту. Да је у здравом телу здрав дух, Моња доказује својом посвећеношћу свакодневним фудбалским тренинзима.

Уместо барбика одабрала је фудбалску лопту, како је већ неко написао, а не треба да нас чуди јер је одрастала поред стадиона у Бачу. Прве голове постигла је играјући за ФК „Тврђава”, сањајући да једног дана заигра у Барселони. Пре Шпаније, стигла је у Суботицу где је наставила школовање али и успон у каријери у ЖФК „Спартак”.

Интересантан део њеног живота су и путовања. Само ове године до сада је са репрезентацијом, чији је члан, посетила Турску и Шпанију. Крајем јануара била је у Анталији, где су девојке након напорних тренинга, и две победе у пријатељским утакмицама, слободно време проводиле у велнес центру. Трећу фебруарску недељу Моња је провела у Атини. Српске репрезентативке су извојевале две победе у утакмицама против Гркиња и добиле су добар ветар у леђа за предстојеће квалификације за Европско првенство.

Градећи себе кроз искуства и изазове, Моња је пример вршњацима да се уз труд и рад може играти на више фронтова.

 

 

Lopta uz medicinu – što da ne?

Učenicatrećeg razreda Srednje medicinske škole, Monja Jošić, pored toga što se školuje za medicinsku sestru, vrlo je uspešna i u sportu. Da je u zdravom telu zdrav duh, Monja dokazuje svojom posvećenošću svakodnevnim fudbalskim treninzima.

Umesto barbika odabrala je fudbalsku loptu, kako je već neko napisao, a ne treba da nas čudi jer je odrastala pored stadiona u Baču. Prve golove postigla je igrajući za FK „Tvrđava”, sanjajući da jednog dana zaigra u Barseloni. Pre Španije, stigla je u Suboticu gde je nastavila školovanje ali i uspon u karijeri u ŽFK „Spartak”.

Interesantan deo njenog života su i putovanja. Samo ove godine do sada je sa reprezentacijom, čiji je član, posetila Tursku i Španiju. Krajem januara bila je u Antaliji, gde su devojke nakon napornih treninga, i dve pobede u prijateljskim utakmicama, slobodno vreme provodile u velnes centru. Treću februarsku nedelju Monja je provela u Atini. Srpske reprezentativke su izvojevale dve pobede u utakmicama protiv Grkinja i dobile su dobar vetar u leđa za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Gradeći sebe kroz iskustva i izazove, Monja je primer vršnjacima da se uz trud i rad može igrati na više frontova.